Termeni și Condiții

Termeni si conditii

Termeni si conditii de inchiriere.

Informatiile prezentate mai jos reprezinta un rezumat al termenilor si conditiilor de inchirieri masini prin SpheraRent.

In ceea ce urmeaza persoana fizica sau juridica care inchirieza un autoturism este numita „client” iar „SpheraRent” este persoana juridica care ofera spre inchiriere autorurismul.

 

Conditii generale de inchiriere

Pentru a închiria un autoturism de la SpheraRent varsta minima obligatorie este de 21 ani. De asemenea, soferul principal cat si soferii aditionali, obligatoriu trebuie sa detina un permis de conducere valid, cu o vechime de cel putin 24 luni. In anumite conditii, SpheraRent oferă posibiltatea de inchiriere a unui autoturism persoanelor cu varsta mai mica de 21 de ani (minim 19 ani) sau o vechime a permisului mai mica de 24 luni.

in situatia în care SpheraRent considera necesare unele verificari suplimentare, se pot solicita alte documente sau informatii din partea clientului: bilet de avion, card de credit etc…

SpheraRent isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea autoturismului, catre persoane care au furnizat informatii false, sau catre persoane care nu doresc sa indeplineasca termenii si conditiile de inchiriere.

 

Documentele necesare la ridicarea autoturismului

La ridicarea autoturismului, soferul principal cat si cei aditionali trebuie sa prezinte obligatoriu urmatoarele documente:

  • Carte de identitate (C.I.) sau pasaport

  • Permis de conducere

  • Card de credit emis pe numele clientului (la cererea clientilor, SpheraRent poate accepta si plata in numerar in anumite conditii)

Data expirarii documentelor trebuie sa fie mai mare decat data expirarii contractului de inchiriere.

 

Plata serviciilor de inchiriere si a garantiei

Plata serviciilor de inchiriere si a garantiei se face la preluarea autoturismului cu cardul de credit sau numerar in lei sau euro.

In cazul in care garantia se blocheaza pe cardul de credit, blocarea si deblocarea se va face fara nici un cost din partea clientului.

Plata serviciilor de inchiriere si a garantiei se poate face si prin transfer bancar. In aceasta situatie plata trebuie inregistrata in contul SpheraRent inainte de ridicarea auturismului.

 

Livrarea si returnarea autoturismului

Livrarea si returnarea autoturismului se face la locul, data si ora stabilite de Client impreuna cu SpheraRent fara niciun cost suplimentar in timpul orelor de program (Luni-Vineri 09:00-18:00). Pentru livrarea sau returnara in afara orelor de program se aplica o taxa de 15 euro/serviciu, iar in zilele de sarbatori legale (declarate zile nelucratoare in Romania) se aplica suplimentar o taxa de 30 euro.

 Returnarea autoturismului într-un alt oraș față de orașul în care a fost ridicat, este posibilă doar cu acceptul SpheraRent și în funcție de disponibilitatea de dislocare a autoturismului închiriat. Pentru dislocare se aplica o taxă de minim 100 euro.

 

Prelungirea perioadei de inchiriere

Autoturismul inchiriat trebuie returnat in data, ora si locatia specificata in Contractul de inchiriere. Orice schimbare privind data, ora sau locatia de returnare trebuie anuntata cu cel putin 24 ore inainte de expirarea Contractului de inchiriere. Schimbarea datei, orei sau a locatiei de returnare se poate efectua doar cu acceptul SpheraRent. In cazul prelungirii perioadei de inchiriere, clientul va trebui sa plateasca in avans tariful, conform Contractului de inchiriere. In cazul in care din anumite motive clientul intarzie returnarea autoturismului, acesta trebuie sa anunte SpheraRent. Intarzierile mai mici de 1 ora nu se taxeaza suplimentar. In cazul in care se intarzie mai mult de o ora se va taxa cu inca o zi de inchiriere.

 

Returnarea autoturismului inainta de termen

In cazul returului inainte de termen se va emite un voucher pentru valoarea ramasa nu pentru numarul de zile. Voucher-ul poate fi folosit pentru plata partiala sau integrala a serviciilor de inchiriere in toate locatiile SpheraRent si este valabil un 6 luni de la data emiterii.